Vægdekorationer giver personlige rum

Er væggene i dit hjem hvide og ikke særligt inspirerende? Vil du gerne have, at dit hjem i højere grad afspejler din stil? Rækker dit budget ikke til kunstmalerier, eller har du bare svært ved at beslutte dig for, hvad der skal op at hænge? Læs med her, hvor du får vores bedste tips til, hvordan du skaber smukke vægge, der viser, hvem du er.

Find kreativiteten frem

Hvis du har en kreativ åre, er det oplagt, at du selv laver et kunstværk til væggen. Måske har du allerede et billede, der står og samler støv i kælderen, som sagtens kan tåle at se dagens lys? Er det ikke tilfældet, skal du ikke være bleg for at give dig i kast med et projekt. Det behøver ikke tage flere dage, men kan være et eftermiddagsprojekt, du kan hygge dig med på en regnvejrsdag. Eksempelvis kan du lave din egen plakat ved at skrive et sjovt, sødt eller klogt citat med en skrifttype, du godt kan lide, som du printer ud i stort format.

Du kan male et abstrakt mønster på et stort lærred, lave kartoffeltryk eller farve en side i en Mandala malebog og hænge op. En god måde at vise din personlighed frem på en dekorativ måde er ved at hænge billeder fra dit liv op på væggen. Det kan både være af personer, der er vigtige i dit liv, dine interesser, eller steder, du har været på ferie. For at opnå et stilrent look kan du fremkalde alle billeder i sorthvid eller hænge dem op i bestemt mønstre.

Dekorér med minder og nips

Det behøver ikke at være billeder, du hænger op på væggen. Tænk gerne ud af boksen, når du skal dekorere dine vægge. Et viskestykke kan have et smukt mønster, som hvis du hænger det op i en fin ramme, giver dit hjem en retro-agtig og hyggelig stemning. Det samme gælder et smukt halstørklæde fra en rejse, som du ikke nænner at bruge, eller arveperlekæden, som du ikke tør gå med. Hvorfor ikke lade det pynte på væggen i stedet for at være gemt væk? Med en stor opslagstavle eller en sætterkasse kan du vise billeder og nipsting frem, som er vigtige for dig. Det kan være gamle postkort, avisudklip, du synes er spændende, dine mælketænder, en strandsten, eller andre klenodier, der bringer minder eller har et dekorativt ydre.

Indtag hele væggen

En yderst effektiv måde at blive de hvide vægge kvit er ved at male dem i andre farver. Det er videnskabeligt bevist, at farven på væggen påvirker, hvordan vi har det. Derfor er det en god idé at male med støvede nuancer i soveværelset og sofakrogen, mens køkken og børneværelse godt kan bære friske og legende farver. Du kan også vælge kun at male væggen op til en vis højde, hvilket skaber en illusion af, at rummet er højere, end det er. Hvis du eksempelvis har en stor stue, der skal rumme mange funktioner, hjælper det med at markere de forskellige zoner, hvis du maler en anden farve i et af stuens hjørner. Tapet er ligeledes en hurtig måde at skabe et helt nyt look på og fungerer både som en smuk dekoration af væggen, samtidig med at du kan markere en overgang fra spisestue til stue eller lignende.

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Reply

Sending