9 tips til fedtet hud du bør kende

De fleste ønsker en sund hud og helst uden at bruge mange arbejdstimer og kroner på at forebygge og pleje huden.

Hudens sundhed skyldes mange forskellige påvirkninger, men du kan dog forebygge og pleje en sundere hud med disse tips til fedtet hud. Med forskellige ændringer kan du skabe sunde vaner for huden, så du på sigt blandt andet kan slippe for fedtet hud.

Hvorfor får du fedtet hud?

Der kan være forskellige årsager til fedtet hud, men ofte skyldes fedtet hud forøget produktet af talg.

Ansigtet har talgkirtler der udskiller fedt i huden, og nogle af os har helt naturligt øget produktion af talg.

Produktion af talk bliver styret af hormoner og hvis dit hormonniveau svinger, kan du skabe en overproduktion af talg der kan give fedtet hud.

Valg af renseprodukter?

Markedet byder på et stort udvalg af forskellige renseprodukter fra billige til meget eksklusive prisklasser. Heldigvis er brugen af renseprodukter ikke nødvendigvis afhængig af prisen på produktet. Men derimod at du renser huden grundigt. De fleste billige som eksklusive renseprodukter kan rense din hud for det værste skidt.

Brug læbepomade

Dine læber har utrolig tynd hud og ingen naturlig beskyttelse, så læberne vil blive tørre som det første på kroppen.

For at afhjælpe tørre læber, bør du huske at bruge en læbepomade eller vaseline. Heldigvis er apotekets læbepomade til 25 kr. helt lige så god til formålet som en mere eksklusiv Elisabeth Arden læbepomade i meget højere prisklasse.

Frugt og grønt

Frugt og grønt er godt for din hud udover godt for din generelle sundhed. Antioxidanterne i frugt er generelt højt og med til at bekæmpe den naturlige ældningsproces.

Mørk chokolade er godt for huden

Der er studier som påviser gavnlig virkning for huden ved ren mørk chokolade. Hvilket også er grunden til at diverse produkter til huden og skønheden indeholder kakao.

Husk altid solcreme

Brug altid solcreme. Solen kan være ødelæggende for hudens naturlige sundhed, så husk altid at beskytte dig imod solens skadelige stråler.

Lider du af ansigtsrødme?

Nogen lider af ansigtsrødme, hvilket f.eks. kan komme ved at drikke rødvin. Umiddelbart er der stor chance for at du lider af Rosacea hudsygdommen, som netop gør, at huden blusser op ved alkoholiske drikke.

Skift hovedpudebetræk

Husk at skifte hovedpudebetrækket hvis du lider af acne / bumser. Dine affaldsstoffer bliver udskilt om natten, og kan blive kørt rundt i betrækket og derved også i dit hoved. Silke hovedpudebetræk er blevet populær, da silke ikke absorberer i samme grad som klassisk bomuldsmateriale.

Undgå fedtet mad

Friture mad kan give uren hud, da disse madvarer indeholder fedtstoffer som kan påvirke huden. Så undgå friturestegt mad så meget som muligt, helt ligesom andre fedtholde madvarer og lækre ting som f.eks. chips.

Gamle hudplejeprodukter ud

Produkter til huden og skønheden har ofte en maksimal levetid og temperaturen i badeværelset kan nedsætte produktets levetid endnu mere. Hvis du har mange gamle maskeup og hudplejeprodukter stående, kan det være værd at foretage en lille gennemgang for holdbarheden og kvaliteten.

Måske dette fanger din interesse?