Tips til at bekæmpe fedtet hår? Disse daglige vaner kan hjælpe

Fedtet hår kan se så ucharmerende ud, medmindre du kan gå med det som en stjerne i baywatch. Det værste er uden tvivl når håret bliver fedtet nærmest lige efter en tur i badet. Faktisk kan det nemt være du vasker dit hår for ofte.

Hårvask er blot en af de tips mod fedtet hår her i artiklen, hvor du får forskellige tips til at bekæmpe fedtet hår. Det er nemlig de små vaner vi anlægger helt ubevidst, der ofte kan ændres så du får glansfuldt hår på den naturlige måde.

De små basale ting

At få fedtet hår kan nærmest være en form for sygdom. Fedtet hår kommer kun på dårlige tidspunkter og det skal bare oversås hurtigst muligt. Der er nogle få hverdagsting vi kvinder laver, som vi nok ikke tænker over påvirker vores hårs udseende – Undgå disse fejl med din hårpleje for det sunde hår.

Her er der tale om noget så alment som at skifte hovedpudebetræk. Skift gerne dit hovedpudebetræk flere gange i måneden, men ikke nødvendigvis hver- eller hver anden dag. Når vi sover, så har vi en tendens til at svede og savle (så sexet som det nu lyder). Forestil dig at du så næste aften lægger dit hår ovenpå gårsdagens savl og sved i adskillelige timer. Skal vi oversætte det groft, kan det svare til at lægge noget tøj i blød. Forventer du så ikke også at dit tøj bliver vådt?

En anden ting vi kvinder har en tendens til at gøre meget, specielt hvis vi snakker med en sød fyr, er at rode lidt med håret. Det skal vi undgå. Vores hænder er et sted på kroppen hvor vi afleder rigtig meget fedt biologisk naturligt. Prøv så vidt muligt at undgå og sætte dit hår adskillelige gange om dagen. Om ikke andet, så prøv at undgå og bruge så meget af dine hænder som muligt.

Når du bruger en kam til dit morgenfiltret hår, så lad være med at gøre det 2 gange for meget. Ligesom kammens tænder deler vandene mellem dine hår, gør den det ligeledes også med det fedt der er iblandt. Det svarer til at du i hovedbunden dele og samler fedt sammen med andet fedt, og i selve håret klistre du dit hår sammen.

Plejen af dit hår

Undlad så vidt muligt at bruge den samme shampoo året rundt. Der findes shampoo til alt slags hår, så hvis du har fedtet hår, skal du bruge tørshampoo.

Hvis vi bliver i badet, så husk at vask dit hår to gange. Dette er for at du først får alt det ulækre der skader dit hår, og gør det derved fedtet. I anden omgang er det for at forebygge at få fedtet hår igen.

Du ved om du har fedtet hår, hvis du kan se en større forskel på skummet i fra første vask til anden.

Nu snakker vi godt nok om at dine fremtidige bade er det bedste mod fedtet hår, men her kommer der et lille twist. Ironisk er det at du faktisk ikke behøver at vaske dit hår hver eneste dag. Hvis du vasker dit hår hver eneste dag, vil kroppen automatisk danne mere fedt i hovedbunden, som er det du faktisk prøver på at vaske ud.

Det er en ond cirkel der er nemt at bryde. Jo sjældnere du vasker dit hår helt, jo mindre fedtet hår vil du få.

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 0 (0 votes)