Tandblegning til skønheden – Virker det eller er det humbug?

Vi vil alle gerne have de flotte hvide tænder, som om noget, er og altid har været en faktor i forhold til skønheden. Gennem tiden har der været prøvet mange muligheder i forhold til tandblegning til skønheden, hvor nogle sydligere lande stadig har en tro på at tandblegning med mel rent faktisk virker.

Hvis du ønsker en tandblegning som både er sikker og effektiv, bør du altid kontakte en professionel tandlægeklinik som Tandlægerne i Skibby og Frederiksund eller i dit lokalområde.

Her på siden prøver vi at guide dig gennem fakta og myter, så du ikke gør skade på dig selv eller bruger unødvendige penge på produkter der lover ting, som de ikke kan holde. For selv om tænderne bliver gullige eller mørke over tid, kan det måske lade sig gøre at få de hvide tænder tilbage ved at påvirke kemisk.

Hvad er tandblegning?

Få bleget tænderne hvide ved tandlægen

Ligesom du kan afblege dit hår med brintoverilte, kan du også bruge brintoverilte til at blege tænderne. Gennem historien har der været brugt mange forskellige metoder til at opnå hvidere tænder, hvor de første forsøg for flere tusinde år siden indebar urin og sidenhen andre obskure metoder. Idag bruger tandlægerne heldigvis både sundere og smartere løsninger som forskellige kemikalier.

Er tandblegning for alle?

Tandblegning ved tandlægen er ikke noget alle kan få. Du kan have huller, parodontose, krone, plastfyldning eller andet som ikke egner sig til tandblegning. Det er noget, som din tandlæge vil vurderer ved en konsultation.

Hvorfor du får misfarvede tænder?

Dine tænder kan blive misfarvede ude- eller indefra via tandens nerve. Her er de eksterne misfarvninger lettere at behandle og har en større succesrate.

Eksterne misfarvninger kommer fra mad og drikkevarer som lakrids, kaffe, te m.m. helt ligesom det er velkendt, at rygning ikke gør noget godt i forhold til at vedligeholde tænderne hvide.

Interne misfarvninger kan komme ved f.eks. en død nerve (pulpa). Her kan det være et slag eller andet som skaber blodpigmenter. Det kan også skyldes arvelige sygdomme eller påvirkninger i fostertilværelsen.

Hvilke typer tandblegning findes der?

Ved tandlægeklinikker kan du få to forskellige typer af tandblegningsteknikker. Lasertandblegning eller den professionelle tandblegning med hjemmekit. Her bruges midlet perioxid til at blege tænderne, som kræver en bestemt mængde for at virke. Koncentrationen kan dog give bivirkninger som skader på tandkød eller overfølsomhed.

Behandling af misfarvede tænder?

Behandling af misfarvede tænder sker ved behandling ud fra om det er fra interne eller eksterne misfarvninger.

Ved intern behandling fra indre blødninger fyldes nervekammeret op med blegende pasta i de døde nerver.

Ved ekstern behandling tages der aftryk af tænderne til fremstilling af en skinne. Her bruges denne sammen med blegemiddel på de pågældende tænder der er misfarvede.

Hjemmeblegningsprodukter?

Du kan købe forskellige hjemmeblegningsprodukter på nettet. De fleste af disse produkter er dog uden virkning, hvor naturlige tips til at få hvide tænder vil give dig bedre resultater.

Problemet med hjemmeblegningsprodukter i håndkøb er, at de kun må indeholde en koncentration af brintoverilte(hydrogenperoxid) på 0,1%, som er et blegemidlet til netop at blege tænderne hvide.

I forhold til opnå en blegning af tænderne, skal der bruges mindst 3% brintoverilte og derfor er disse håndkøbsmidler uden virkning.

Tandlægen må anvende op til 6% koncentration af brintoverilte, og derfor er tandlægen både i forhold til virkning og din sundhed, eneste reelle løsning.

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 5 (1 vote)