Stærke og sunde negle? Tips til at pleje dine negle

Stærke og sunde negle er noget som vi alle øsnker. Det kan heldigvis også lade sig gøre. Smukke negle og hænder kommer dog ikke af sig selv.

Ingen kan udføre mirakler, problemet ved at vedligeholde dine negle, er, du skal gøre det til en daglig vane. Det er dog heldigvis ikke en tidskrævende eller hård ting at implementerer i hverdagen.

Vedligehold dine negle med den rigtige beskyttelse, fugtighed og ikke mindst, viden om hvorfor du måske har skrøbelige negle.

Årsager til skrøbelige negle

Disse ting kan være årsager til, hvorfor dine negle måske knækker nemt og er generelt skrøbelige:

  • Du river i eller bider negle
  • Rygning
  • Mangler fugt
  • Dårlig ernæring
  • For meget neglelak brug
  • For meget badning i varmt vand
  • Brug af stærke rengøringsmidler uden handsker

Se også: Hvilken læbestift skal du vælge?

De dårlige vaner

At bide negle er logisk nok dumt, hvis du gerne vil have sunde og stærke negle. Dårlig eller forkert ernæring har indflydelse på alle kroppens funktioner. Det gør sig også gældende for skønheden, hvor hår, hud og negle bliver påvirket af manglen på vand, mineraler, vitaminer og generel dårlig livsførelse.

Rygning er skidt, og ikke at det direkte ødelægger dine negle, så påvirker det skønheden negativt.

Det samme gør sig gældende hvis du ikke plejer dine negle jævnligt. Klip og fil dine negle så der ikke er skarpe kanter, frem for at bide i spidse negle.

Se også: 9 tips til fedtet hud du bør kende

Rengøringsmidler

Brug handsker når du gør rent, da diverse rengøringsprodukter også har en negativ indvirkning på hændernes skønhed og pleje. Kemikalier svækker dine negle, og her er et par billige handsker til rengøring en nem og billig måde at undgå skader.

Neglelak

Du får feminine og smukke negle med den rigtige neglelak. Men overdrevnet brug af neglelak er dog ikke sundt for dine negle. Hvis du bruger neglelak rigtig meget, så prøv at gøre det til en vane, at dine negle får fri engang imellem så de kan ånde.

Undgå de kunstige negle

Når du skal have kunstige negle på, så filer du noget af de naturlige negle væk. Mellem de naturlige og kunstige negle påfører du lim, og netop herimellem kan der blive udviklet svamp, fordi der ikke kan åndes.

Hvis du har økonomi til det, så forkæl dig selv og dine negle med en manicure fra tid til anden – Hvilket du kan købe dig fra eller gøre selv i weekenden.

Måske dette fanger din interesse?