Inspiration

Solbriller

Solens UV stråler er skadelige for din hud og øjne, og derfor er solbriller med UV-filter noget som vi alle bør bruge i hverdagen, i bilen, på stranden eller når der måske løbetrænes.

Vi har fundet et udvalg af populære billige og designer solbriller der både kan hjælpe mod solen og have det trendy look der passer til dit udtryk og personlighed. Bliv inspireret i dette udvalg af forskellige solbriller til kvinder hvor du sikkert kan finde dit nye par briller til 2024.

Populære dame solbriller

Se udvalget af forskellige brands og styles i dette udvalg af de populære / bedste solbriller på det danske marked.

Hvorfor bruge solbriller?

UV-stråling er overalt og det meste af lyset kan trænge gennem selv let skydække. Derfor skal du beskytte mod solens skadelige UV-stråler der kan give øjeninflammationer eller i værste fald, kræft omkring øjnene.

Sollys bliver reflekteret i mange overflader, så selvom du står i skyggen kan du stadig blive forbrændt, hvilket du måske har oplevet ved en sø eller strand. Derfor er solcreme og solbriller smart at bruge især på de varme tidspunkter af året.

Solbriller skal kunne give 100% UV-beskyttelse, så derfor bør du tjekke om solbrillen har UV-Filter, hvilket de fleste viste modeller her selvfølgelig har. Solbriller uden UV-Filter ses ofte i billige solbriller.

Kvalitet?

Designer solbriller er i den højere prisklasse men i forhold til helt billige solbriller, får du også højere kvalitet i materialer og UV-filter. De helt billige briller kan have dårlig glas eller uden UV-filter. Derfor kan det godt betale sig at give flere penge for den højere kvalitet, udover at ”bare at købe et brand”, hvilket ofte er forskellige på dyre og billige solbriller. Men hvis de billige briller har CD- eller UV400 mærke, beskytter der lige så godt som de mere ekskluive Dolce Gabbana, Armani eller Oakley briller.

brug solbrille test til kvinder

Hvilke solbriller passer din ansigtsform?

Vi er allesammen bygget forskelligt, og derfor passer forskellige typer solbriller sig bedre til dit ansigt end andre modeller. Her kan du med fordel tage udgangspunkt i at disse typer briller passer bedre til din ansigtsform:

  • Aflangt ansigt: Brede solbriller med kraftig stel
  • Dråbeformet ansigt: Markante solbriller
  • Firkantet ansigt: Runde solbriller
  • Hjerteformet ansigt: Firkantede eller oversized solbriller
  • Ovalt ansigt: Alle typer solbriller
  • Rundt ansigt: Markede og firkantede solbriller
Hvilke solbriller er trendy?

Der findes mange forskellige typer solbriller som oversized, firkantede, retro eller hjerte solbriller. Men i år er de moderne eller bedste solbriller de klassiske sorte solbriller, sportssolbriller, aviator, cat eye, shield eller de mere miljøbevidste sobriller der er oppe i tiden.

Hvilken farve glas til solbriller?

Du kan købe solbriller med styrke, spejlglas men også med forskellige blå, lyserøde, brune,  grønne eller røde glas. Her vil de forskellige farver kunne hjælpe dig forskelligt.

Blåt glas får kontuyrer til at stå skarpere f.eks. i tåge eller når der er sne. Mens brune glas kan hjælpe under bilkørslen med sit afslappet lys. Lyserøde glas kan give en bedre sigtbarhed med det type danske overskyet vejr. Men grønne solbrilleglas ikke anstrenger øjnene.

Derfor kan du med fordel overveje om dine solbriller primært bruges til at pendle eller til mere afslappet brug gennem dagen.

Hvor finder du billige solbriller?

Du kan købe billige solbriller hos H&M, Bilka, Temu eller måske på en tankstation. Der kan købes billige solbriller til mænd og kvinder i rigtige mange butikker, supermarkeder, DBA, markeder og hos mange online forhandlere.

Solbriller med styrke?

Hvis du bærer almindelige briller, skal dine solbriller selvfølgelig også have styrke for at give et skarpt syn. Heldigvis kan du finde smarte solbriller med styrke hos Louis Nielsen, Synoptik og lignede brilleforretninger.

Hvad er polaroid solbriller?

Polariserede solbriller hjælper med at fjerne genskin og reflektioner fra solen. Solbriller med polaroid glas kan også hjælpe med at give en bedre kontrast mellem forskellige nuancer. Derfor er polaroid solbriller velegnet og populære til f.eks. bilkørsel.

Hvordan virker polaroid solbriller?

Polaroid glas er almindelige linser behandlet med en kemisk behandling på samme måde som at overtrække et lag film over glassene. Denne film gør, at kun noget af solens lys at trænge ind, så du mindsker refleksioner fra solen.

Du kan se om solbriller har polaroid glas ved at kigge en en computerskærm, Ipad eller telefon og vippe hovedet omkring 60 grader. Hvis du oplever at skærmen bliver sort mens du vipper hovedet, er det brillerne polariserede.

Kan du fjerne ridser i glas?

Du kan ikke udbedre skader i glasset, som man f.eks. kan med forruden på en bil. Så hvis du har fået ridser i glasset, skal du udskifte linserne helt eller købe helt nye briller.

Hvor stammer Ray Ban fra?

Ray Ban er selvfølgelig amerikansk og nok den mest ikoniske solbrille i den vestlige verden. Ray Ban prototyper solbriller blev produceret i 1936 og kort efter blev designet klar og patenteret. Derfor blev de første briller sat til salg i 1937 af det amerikasnke firma Bausch & Lomb.

Ray Ban Aviator og Wayfarer er topsælgere og kendt fra Top Gun filmen med Tom Cruise men båret af verdensstjerner som Bob Dylan, Marilyn Monroe. I 1999 blev Ray Ban solgt til den italienske Luxottica Group og i dag er Ray Ban produceret i blandt andet Italien.

Der findes mange falske ray ban solbriller, hvor du ofte kan føle og se forskel på kvaliteten i originale og falske solbriller.

Hvordan rengør du solbriller?

Brug kun spray der er designet til rengøring af glas, hvor du skal undgå at bruge midler med fedtindhold. Du skal bruge en ren mikrofiberklud eller en klud designet til briller, så du ikke ridser stel og glas.

Stå på ski med solbriller?

Hvis du skal på skiferien, så skal du selvfølgelig både have skibriller og ski solbriller. Her bruges solbriller på de solrige dage, hvor det gælder om at beskytte både øjne og hud. Mens skibriller er til det overskyet eller snevejr.

Måske dette fanger din interesse?