Skab mere liv i din indretning og garderobe

Hvis hverdagen føles lidt for tung og triviel, kan det være, at det, du har brug for, er at pifte lidt mere liv i din dagligdag. To gode steder at starte er hos dig selv og der, hvor du befinder dig mest. Her taler vi naturligvis om din garderobe og indretningen af dit hjem.

Nytænk indretningen af dit hjem

En lampe i en flot farve, en masse lækre puder eller et tæppe på gulvet kan uden tvivl skabe mere liv i hjemmet. Men faktisk overvejer de færreste, at tapet kan gøre nøjagtig det samme, og hvis du vælger denne løsning, slipper du for at skulle ud og investere i en masse nye ting til din indretning. I tilfælde af at du hopper med på tapet-bølgen, kan du med fordel udvælge én væg, hvor det nye tapet skal sidde. Tapetserer du hele rummet med striber eller lignende, kan det nemlig hurtigt komme til at se en anelse voldsomt ud – især hvis du har kastet dig ud i noget meget spraglet tapet.

Når du skal beslutte, hvilket tapet der skal pryde dine vægge, er det en god idé at overveje, hvilke møbler og hvilket andet interiør som står tæt på tapetet. Har du en grå sofa, kan du med fordel vælge farvet eller mønstret tapet. Er der omvendt mange farver til stede i din indretning i forvejen, kan det være, at en mere dæmpet udgave vil gøre sig godt. Du skal desuden huske på, at du ikke sådan lige kan flytte en tapetseret væg, og derfor er det de øvrige elementer i rummet, som skal placeres i forhold til tapetet. Medtænk dette, når du skal afgøre, hvilken væg du vil tapetsere.

Spring ud i farver og flotte mønstre

Når du har pustet nyt liv i din indretning, kan du gå videre til din egen garderobe. Det tøj, vi iklæder os til daglig, har for de fleste stor betydning for den følelse, vi får i kroppen. Sidder tøjet godt, har vi det som regel også godt. Mange har en tendens til at klæde dig i mørke og neutrale farver, og hvis du har det samme for vane, kan du med fordel forsøge at ændre på dette og iklæde dig tøj med farver og mønstre, hvis du også føler, at din hverdag trænger til nyt liv. Mere livligt tøj kan nemlig have en positiv effekt på dit humør og din udstråling. Heldigvis er blomster og stærke farver i den grad fremme i modebilledet i år, så det er langt fra svært at erhverve sig lækkert sommertøj i flotte farver og prangende mønstre.

Tillader pengepungen ikke, at du går helt amok i diverse butikker, kan du prøve at kigge efter varer på udsalg, hvor du ofte får langt mere for pengene end normalt. Til din fordel har blandt andet blomsterprintet været på mode i et stykke tid efterhånden, og derfor kan du med garanti finde blomstrede kjoler, toppe og bluser på tilbud i diverse tøjbutikker. Et alternativ er også at tage på tur rundt i de nærmeste genbrugsbutikker og se, om der måske gemmer sig nogle flotte stykker tøj her. I genbrugsbutikkerne er du i hvert fald garanteret at gøre en god handel – og har du efter et stykke tid ikke længere lyst til at gå med tøjet, er det ikke alverden, du har tabt på dit køb.

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 5 (1 vote)