Pakkeliste til safari – Få det rigtige tøj og udstyr med på rejsen

Hvis du skal på en eventyrlig rejse der byder på Safari i Kenya, Tanzania eller Syd Afrika, så er der mange ting, som du skal have styr på og få ordnet inden afrejsen.

Afrika og safari er en ubeskrivelig oplevelse i den højere prisklasse, som dog kan klares til den rigtige pris ved at søge på de forskellige udbydere. Her kan du vælge grupperejser som her, eller måske skabe din egen rejse.

Safari hvad end det er den mere naturlige eller eksklusive stil, kræver dog, at du får styr på vacationer, ordenlig bagage og selvfølgelig det rigtige tøj.

Basistøjet

T-shirts, undertøj og andet er selvfølgelig standard for alle hvad end du rejser til Kreta eller Tanzania. Alt andet tøj som bukser, trøjer m.m. er dog noget anderledes. Den sydlige del af Afrika har andre årstider end os, og det kan være mærkeligt at rejse midt i december hvor der kan være sne, og træde ud i varmen i Nairobi med vinterjakken under armen.

Lange bukser er nødvendigt, og det samme er varme trøjer. For selvom der kan være en god temperatur om dagen, så kan natten også være ekstra kold. Foråret kan også byde på regntid, så selvom den store oppakning højest sandsynlig ikke kræver et par Hunter gummistøvler og godt regntøj, så er dog nok nødvendigt på jagtrejser.

Pak varme trøjer, sokker og lange bukser, da der kan forekomme nattefrost i Juli og August. Bomuld er det gode materiale til sved og varme. Syntetiske stoffer kan godt blive ret irriterende i varmt klima. Derudover, så bliver tøjet i Afrika vasket i hænderne på en lidt mere hårdhændet metode der kræver lidt af materialet.

De lange bukser og lange ærmer kan være den gode afskærmning mod solen, og samtidig afskærme mod buske og andet der kan rive bare ben.

Overtøj

En praktisk og let jakke kan være nødvendigt, hvor den store dynejakke dog ikke er nødvendigt. Hvis du besøger Karen Blixen Camp eller en af de utallige andre safari ”hoteller”, så skal livet nok også nydes om aftenen hvor alt afhængig af årstiden, kan være små køligt.

Fodtøj

Fodtøjet skal være praktisk som første prioritet, og anden prioritet er også praktisk fodtøj. Den fede stil kan være ret ligegyldigt når du er ude i den vilde natur.

Lad være med at tage nye sko med, men bring de sko der er gået rigtig meget i og som passer perfekt til dine fødder.

Nylonsokker kan være irriterende hvis du/i skal gå meget, så her kan uld måske være det smarte valg.

Sandaler er ikke smart, for der lever trods alt alverdens dyr som slanger, edderkopper og andet. Disse er også grunden til, at du altid tjekker for om skoen er tom for dyr inden du sætter fødderne ned i skoene.

Accessories

Solbriller er faktisk ikke så nødvendigt, som de er herhjemme. Solen står meget mere lodret end den gør i Danmark, så øjnene bliver ikke udsat for samme refleksioner. Det er dog altid en god ide at beskytte øjnene mod solens uv-stråler.

Diverse

Vacationer og visum(kan klares online) skal selvfølgelig være på plads. Du gør klogt i at have værdier som kamera og andet i håndbagagen, for det kan være ret irriterede at stå ud af Flyet i Afrika, og finde ud af, at din bagage ikke er med flyet men strandet i Amsterdam, Frankfurt eller andet sted.

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 5 (1 vote)