Inspiration

Læbepomader

Søger du en god læbepomade til foråret? Se denne oversigt med 10 populære læbepomader der giver dine læber en god glans, fugt og beskyttelse i 2024.

Efterår, vinter og foråret kan tørre læberne ud og her gælder det om at give beskyttelse med en god læbepomade. Det kolde vejr giver tørre og sprukne læber hvor du med et enkelt virkemiddel som læbepomader, kan giver læberne det tiltrængte fugt og samtidig beskytte den fine hud.

Der findes rigtig mange eksklusive som billige læbepomader i god kvalitet. Vi har fundet et udvalg af populære pomader ud fra forskellige test, så du kan finde en god pomade i både eksklusiv som billig pris.

Beauté Pacifique læbepomade

Beauté Pacifique der er kendt for deres populære dagcreme, natcreme og generelle hudpleje produkter, har også fremstillet denne Cherry-Luscious Lip Balm Repair & Care læbepomade til ca. 120 kr.

Pomaden tilfører en beskyttende barriere på læberne. Den kirsebærfarvede balm giver tiltrængt fugt og smuk farve.

Rudolph Care læbepomade

Rudolph Care Intense Lip Treat er en fed balm på tupe. Økologisk plejende læbebalsam der beskytter og virker genopbyggende. Læbebalsam på 10 ml. fra Rudolph Care til ca. 185 kr. der indeholder naturlige ingredienser som hindbær kerneolie, sheasmør, lanolin, acaibær olie og vitamin-F. Det giver dig den fugtgivende nødvendig til tørre læber og hjælper samtidig med at beskytte og bevare fugten.

Ecooking Lip Balm

Ecooking Lip Balm Granatæble er en beskyttende og plejende balm med farve, der giver læberne en transparent rosa farve.

15 ml Ecooking læbebalsam i alukrukke til ca. 55 kr. Lip Balm Granatæble indeholder 100% naturlige ingredienser som naturlig bivoks, sheasmør, e-vitamin, argan olie, oliven olie og mandelolie. Der er tilsat titandioxid og karmin til at give den fine rosa farve.

Carmex Lip Stick SPF 15

Carmex LIP StickSPF 15 er en billig læbepomade til 25-30 kr. der især er fremhævet blandt de bedste læbepomader med solfaktor til tørre læber.

Du får en praktisk stift der er designet til at beskytte dine sprukne eller tørre læber. Carmex fremstiller også deres prisvindende Carmex Lip Balm Blister med SPF 15.

Carmex stiften indeholder SPF 15 der beskytter mod solens stråler, mentol, kamfer, kakaosmør m.m. til at beskytte og pleje læberne.

La Roche-Posay Cicaplast Lips

La Roche-Posay Cicaplast Lips til sensitiv og tør hud er kåret som bedst i test læbepomade hos blandt andet Pricerunner. Du får en 7,5 ml. læbebalsam til ca. 50 kr. der er blødgørende og effektiv til tørre læber. Balsam indeholdende B5; panthenol og fri for parabener og parfume. Det er også en multifunktionel balsam som også kan bruges som håndcreme eller til kroppen.      

A-Derma læbepomade

Apotekets A-derma Dermalibour+ Cica Lip Balm er reparerende og nærende balm til læberne i en konsistens der er mere creme end fed balm.

A-derma lip balm indeholder 97% naturlig formel som er velegnet til læberne og irriterende hud omkring mund omgivelserne. Produktet koster omkring 120 kr. og kan bruges af hele familien fra spædbørn, børn til voksne.

Pudderdåserne SPF30 læbesalve

Pudderdåsernes læbesalve med SPF 30 UV-beskyttelse er god mod sprukne og tørre læber. Du får en parfumefri læbebalsam på 12 ml. størrelse til ca. 80 kr. som er nærende, fugtgivende og giver en lindrende virkning. Salven er ikke vaseline og giver dig fordele med den høje mineralske solbeskyttelse og plejende ingredienser.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF 15 er en klassisk læbepomade i et eksklusiv design, men anbefales ikke til sensitiv hud.

Du får en stick med UV-beskyttelse og indeholdende blandt andet e-vitamin og petrolatum til at give bedre beskyttelse mod udtørring af læber.

Elizabeth Arden læbepomaden er drøj i brug og giver en fast og let hinde på læberne.

Nilens Jord Sun Protection Stick SPF 50

Nilens Jord Sun Protection Stick SPF 50 med høj UV-beskyttelse er en anden god stick til både beskyttelse og give fugt.

Nilens Jord stiften beskytter både mod UVS og UVB stråler. Læbepomaden er også god til på andre områder som næse og ører. Nilens Jord læbepomaden indeholder shea til pleje og fugt, men også beriget med algeekstrakt til beskyttelse mod frie radikaler.

Mac Glow Play Lip Balm 3,6 gr.

Mac Glow læbepomade fra MAC Cosmetics er en nærigsrig og farvede læbebalsam der giver læberne et glans udtryk.

Læbepomade med let farvet glas til en let dækkeevne der giver læberne en udglattende og fugtgivende virkning. Pomaden indeholder nærende ingredienser som jojobafrøolie, sheasmør m.m.

Gode læbepomader

De 10 viste produkter er i forskellige prisklasser og typer, men er alle populære for deres kvalitet i forhold til pris og behov. Men helt ligesom med neglelak, solcremer, ansigtsmasker, hårkure og alt andet, findes der også mange andre gode læbepomader fra brands som Tromborg, Labello, Ole Henriksen, Meraki, Clarins, Biotherm, Rosebud og mange andre.

Hvorfor får du tørre læber?

Læberne har tynd hud, og har hverken sved- eller talgkirtler. Derfor vil læberne have et større fugttab end andre dele af kroppen.

Dine læber vil hurtigere udtørre når de udsættes for temperatursvingninger og klimaforandringer. Hvilket især gør sig gældende når læberne bliver udsat for vinterens kulde.

Du kan også opleve tørre læber på grund af manglende væskeindtag, da kroppen og især læberne hurtigt vil blive drænet for væske.

Hvad er bedst mod tørre læber?

Vaseline er som regel fint at bruge for de fleste. Men til meget tørre læber, kan en fed læbecreme ofte hjælpe mere. Hvor en læbepomade med solfaktor er ganske tilrådeligt til at beskytte mod solens stråler.

Forskel på vaseline og læbepomade?

En læbepomade er vaseline eller omvendt, hvor vaseline vel kendetegnes ved at være en billig læbepomade.