Kan man sove med mascara? Find svaret på dette lige her

De fleste piger og kvinder går til dagligt med makeup og mascara til smukke vipper. Det er en del af morgenrutinen at ligge mascara på – men husker du også at rense det af når du skal i seng?

Undersøgelser viser, at 40% af danske kvinder slet ikke renser huden inden sengetid, men bare ligger sig ind i seng. Men hvor sundt er det og kan man sove med mascara?

Hvordan virker mascara i forhold til sove med det?

Mascara er udformet til at ligge på øjenvipperne for at opnå at vipperne ser længere ud, eller får mere volumen.

Der findes både vandfast mascara, længdegivende mascara, volumen mascara eller farvet mascara, hvilket alle skal påføres øjenvipperne, og afstiver dem på den ene eller anden måde. Denne afstivning af vipperne som en mascara giver, kan fører til at vipperne knækker hvis man ikke fjerner sin mascara inden man går i seng.

Hvorfor nogen sover med mascara på?

Når du ligger dig til at sove med mascara på vipperne, kan der være flere forskellige grunde til det. Det kan være at du vasker ansigtet når du tager et bad, og du ikke når i bad inden sengetid. Det kan også være at det bare er ren og skær dovenskab. Men til sidst kan det jo være, at du rent faktisk gerne vil vågne op og se frisk og pæn ud. Hvis du gerne vil have et look som om man har mascara på når man vågner, kan du alternativt få lavet eyelash ekstensions, da det er sundere for vipperne.

Det er vigtigt at rense sin hud inden man går i seng, for hvis man sover med makeup på huden, risikere man at huden bliver tør, uren og mister sin glød. Det er især vigtigt at du får afrenset din mascara, fordi du ellers risikere at vipperne knækker, så du får kortere vipper end du havde før du brugte mascara. Der er selvfølgelig også en risiko for, at du kan få infektion i øjet, af den mascara der fnuller af når du sover, og kan krybe ind i øjenkrogene.

Hvordan kan jeg huske at fjerne min mascara om aftenen?

Alternativt kan man, hvis man bare glemmer at rense af inden man går i seng, lave en ny aften rutine så man husker det. Dette kan gøres ved, at fx lade makeuprensen og vatrondellerne stå ved siden af sin tandbørste, så når man børster tænder, også husker at rense sin mascara og sin hud af. Hvis du synes det er for besværligt med alle de produkter som skønhedsbranchen anbefaler, skal du finde sig et enkelt produkt der kan det hele.

Et produkt der næsten kan alt, kunne være et alt i et produkt – Micellar rens som både tager afrensning af hud, øjenmakeup som mascara og virker som en skintonic. Her skal det siges, at det er en overfladerens og og ikke dybdegående hudrens, bare så du ikke forveksler begreberne.

Micellarens kan fås på bla. apoteket eller skønhedshedsshops ved de førende online forhandlere, hvor du finder micellar til alle forskellige hudtyper, til skønsom afrens af mascara og huden – Se udvalget af gode produkter ved Nicehair

Hvordan plejer jeg mine vipper bedst, efter at have brugt mascara?

Efter en lang dag hvor du har været på farten er både hud og vipper blevet udsat for hverdagens strabadser som skidt, bakterier og udefra kommende partikler. Det er derfor vigtigt at du husker at afrense din hud og pleje den om aftenen, så den kan få lov at reparere sig selv til næste dag.

Det kan du gøre ved, at du efter afrensning af huden og mascara plejer den med fugt og næring. Du kan ikke bruge en almindelig creme til øjenvipperne, da det skal være egnet til vipper og øjnene. Derfor skal du anskaffe dig en øjenvippe serum, som fås i forskellige udgaver, som både kan pleje, fugte og stimulere vipperne til at vokse. Dette kan fx være en øjen- og vippe serum til øjenomgivelserne og til huden – en dejlig fugtgivende natcreme.

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 0 (0 votes)