Hvordan lægger man makeup?

Hvordan lægger man makeup? Det at smække lidt mascara og pudder i ansigtet inden du går ud af døren, skaber nok ikke altid det helt perfekte udtryk. Men heldigvis med lidt tålmodighed, kan du hurtigt og nemt lægge makeup som det burde gøres. Det betyder nemlig, at du får helheden til gå op på den rigtige måde, så bådelæbestift, øjenskygge, mascara m.m. tager sig bedst ud.

Først er det foundation og primer

Du skal først lægge bunden, hvilket betyder, at du starter med en primer. En god primer får det til at holde, og hjælper til at undgå at din makeup lægger sig i de grove porer af huden.

Når du har brugt primer, skal du gøre din hud jævn og glat med en foundation. Find den rigtige farve der passer til dig, ved at bruge kæbepartiet og ikke din hånd, da hænder faktisk ikke har helt samme nuance som huden i hovedet.

Se denne video med tips til hvordan du vælger, blender og får den til at holde hele dagen.

Dernæst bruger du concealer

Efter foundation skal du bruge en concealer til at lysne omkring øjnene. Ved at lysne op ved øjet, så giver du et løft til dit ansigt og skaber en bedre bund for den perfekte makeup.

Se denne video til hvordan du skjuler sorte rander og skabe magi omkring øjnene.

Dine bryn og øjne

Dernæst er det tid til dine bryn, som du enten kan gøre markeret eller lyse.

Brug en god blyant og brug denne ved at køre frem og tilbage når du lægger farven på. Husk at bruge den over hele bryn fladen så du både kommer under og over hårene. Slut af med en børste så det sidder godt.

Når du har ordnet dine bryn, så skal du have farve på øjnene, hvilket kræver at du finder den perfekte øjenskygge.

Brug en pensel til farverne, og en anden pensel til at glatte ud med.

Hvis du ønsker mere fyldige vipper, så kan du f.eks. bruge en grå kohl ovenpå vipperne.

Hvis du ligesom så mange andre måske ikke er født med de lange, fyldige og tykke vipper, så kan du bruge en af de mange serums der er dokumenteret til at virke. Læs vores artikel om at få naturlige lange øjenvipper og så vil du forstå hvorfor og hvilket serum, der rent faktisk kan hjælpe dig.

Få tips og tricks til smukke bryn i denne video.

Næste trin er blush

Her ved afslutningen så skal du lægge en blush. Su skal altid begynde med solpudder som en bund. Denne lægger du midt på dine kinder og slutter af med en rosa blush.

Afslut med en concealer hvor du dupper, så din makeup ikke drysser.

Følg denne rutine der ikke tager ret lang tid, og så har du grundlaget for, at lægge den gode makeup hver morgen inden du går ud af døren.

Du kan med fordel bruge disse tips i videoen, der viser dig hvordan du lægger en flot blush.

Måske dette fanger din interesse?