Hvordan finder du den rigtige solbrille?

En solbrille har flere funktioner end at beskytte dine øjne mod solens UV-stråler. Solbriller er en del af dit outfit, der faktisk har en stor betydnind, nu solbrillen er placeret centralt i ansigtet. Derfor bør du overveje type af solbrille der passer til din ansigtsform og selvfølgelig personlighed.

Hvordan finder du den rigtige solbrille?

Du finder den rigtige solbrille til ansigtsform ved at kigge på formen på den enkelte solbrille, samtidig med at du skal have kendskab til dit eget ansigt.

Fordele & ulemper ved de forskellige former af solbriller

Solbrille typer har forskellige former der tager sig bedst ud til forskellige ansigtsformer. Brug disse tips som ledetrå til at finde den rigtige solbriller der passer til dit ansigt

Firkantede solbriller

 • En solbrille i en firkantet form passer godt til dig, der har et rundt eller stort ansigt. En firkantet solbrille vil give dit outfit lidt mere attitude og er i perfekt harmoni med dit ansigt.
 • Hvis du ønsker en klassisk stil, så er en firkantet solbrille måske ikke det rigtige valg.

Sports solbriller

 • En sportssolbrille er en solbrille du eksempelvis vil associere med en skiferie. Sådan en solbrille passer på de fleste mennesker, da de sidder som tegnet på dit ansigt – helt perfekt.
 • Hvis du har et meget fladt ansigt, så vil en sportssolbrille være mindre god, da denne solbrille har brug for lidt former til at tilpasse sig.

Wayfarer

 • Her er muligvis den mest populære form i solbriller. Det er en flot solbrille der passer alle ansigter, hvor typen bliver produceret i et utal af former, farver og mønstre.
 • Hvis du gerne vil skille dig lidt ud fra mængden, så vælg en anden da wayfarer er noget af det mest solgte

Ovale solbriller

 • Hvis du har et skarpt/kantet ansigt, så er det fint at give ansigtet noget kontrast med en oval solbrille. En oval solbrille afspejler ofte meget venlighed på sin vej, mere end den firkantede brille.
 • Hvis du har et rundt ansigt, så er denne solbrille ikke noget for dig, da dit ansigt vil komme til at se større ud.

Runde solbriller

 • En anden solbrille der passer til de fleste ansigtsformer. De helt runde/cirkulære solbriller vil ikke få dit ansigt til at se stort ud, som med en oval solbrille.
 • Dog er der en generel regel om, at hvis du har et rundt ansigt, bør du ikke gå med en rund solbrille. Så hvis du vil finde den bedste solbrille til dit ansigt og det er rundt, så får du mere gavn af de andre.

Tips til at finde den rigtige størrelse

 1. Du bør aldrig købe en solbrille der er for lille. Hvis du er i tvivl, så køb brillen der er størst.
 2. En solbrille skal være i sammenspil med, hvor dine kindben ophører.
 3. En solbrille må ikke være for stram om ansigtet, så du ligner en der ser dårligt. Køb hellere en bred solbrille end en brille der er for smal.

Måske dette fanger din interesse?