Tips til hvordan du vælger den rigtige solbrille – Do it right!

Er du på udkig efter et par lækre stilfulde solbriller til kvinder?

Så skal du selvfølgelig vide hvordan du vælger den rigtige solbrille, for hvorfor lave et køb der ikke er optimal ?

Et par solbriller skal logisk nok beskytte dine øjne 100% mod solens UV-stråler. Solbrillerne skal dog også være smarte, så de både passer til dit ansigt men også til personligt stil og modetøjet.

 

De vigtigste ting til hvordan du vælger dine solbriller

brug disse tips til hvordan du vælger den rigtige solbrille

For at finde de rigtige solbriller der fjerner den ubehagelige UV-stråling og formindsker mængden af lys, så du undgår at blive blindet og misse med øjnene, betyder overvejelser

Du skal gøre to overvejelser inden et potentiel køb af brillerne, og det er at vælge de rigtige glas og farve til solbrillen. Du skal selvfølgelig også tage højde for stilen, for der er trods alt forskel på f.eks. Bvlgari solbriller og Polaroid solbriller. De to nedenstående ting er dog vigtigere for det rigtige køb på den lange bane.

 

Du må købe det rigtige glas i solbrillen

Glasset i brillen er vigtigt at vælge rigtigt. Det rigtige glas gør, at det f.eks. er sikrere at køre bilen. Det er i forhold til et par forkerte glas i brillen, som måske gør, at du bliver blindet under kørsel. Så det rigtige glas er yderst vigtigt for at øge din egen sikkerhed både for øjnene med også resten af helheden.

For at vælge de rigtige glas skal du vide om de forskellige slags glas der findes og effekten af disse:

  • Spejlglas: Er de gode glas til f.eks. ski eller vandsport, da de kaster reflekser tilbage og dermed reducerer eller eliminerer genskin.
  • Polariserede glas: Er særdeles gode til at udelukke lys der kommer fra vandrette flader såsom en våd vejbane, en mark fuld af sne eller generelt vandet. Hvis man skulle sætte situationer på hvad denne slags glas er velegnet til, så ville de være gode på skituren, ude og sejle eller bilkørsel i sne eller regnvejr.
  • Kontrastforøgende glas: Er den gode slags glas til udendørs sport da disse glas reducerer den blå del af lyset, og skaber tydelige kontraster.
  • Glas der skifter farve: Denne slags glas hvor de er klare indendørs, imens de mørke når de bliver udsat for sollys, er perfekte til at tilpasse sig forskellige lysforhold.
  • Antireflekterende glas: Er de gode glas til at forbedrer komfort, udsyn, kontrast og reducerer reflekser under forskellige slags lys.

 

Vælg den rigtige slags farve i brillen

Selvfølgelig skal en solbrille ikke kun gå op i nødvendige og praktiske, for smagen og stilen skal også være i orden, men derfor kan man jo godt tage med i overvejelse, om hvad ens primær brug er for solbriller, for er man en sports person der opholder sig meget udenfor, eller ligger man meget ved vandet, sidder på cafeen eller andet?

Ligesom med glasset, så er farven også vigtigt for hvordan lyset og farver bliver filtreret:

  • Brun m. blue blocker: Er gode for at opnå den optimale afstandsbedømmelse, da det blå lys bliver fjernet og øger kontrasten.
  • Grøn: Er god til at reducerer blænding, absorberer blå lys og samtidig bevare en god farvebalancen, som forbedrer kontrastevnen – Alt i alt en god farve til alt slags forskelligt brug.
  • Grå: Med denne farve får du alting at se mere gråt, da denne neutrale farve er med at bevare farveforskellene.
  • Gul: God til at skabe kontrast i dårligt vejr, som regn, sne, tåge og andet.
  • Let rødlige farver: Er god til dårlige lysforhold som hvis du er en ivrig besøger i skoven, ville denne farve være med at skabe den skarpe kontrast under de nogen gange lidt dårlige lysforhold i skoven.
Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 5 (1 vote)