Hvad er en primer makeup? Det kan være din bedste ven som kvinde

Hvad er en primer makeup? Hvis du er en kvinde der virkelig elsker makeup og bruger det til dagligt, men som ikke har prøvet at bruge en primer makeup før, så ved du slet ikke hvad du er gået glip af.

Primer makeup er din ubetinget bedste ven når du skal til at lægge makeup, da det gør samarbejdet med andet makeup fantastisk.

 

Hvad er en primer makeup?

brug den gode primer makeup til basis

Primer makeup gør din huds farve ensartet. Det vil sige at du kan bruge det til at have den samme tone over det hele. Med andre ord, så er primer makeup i stand til at gøre dit ansigt til et helt nyt og ubrugt lærred, der kun venter på at blive malet.

Det er med garanti at når du ser en Hollywoodstjerne med den flotteste makeup, regne med at det ikke kun er selve makeupartisten der står bag mesterværket. For at få makeuppen med alle de fine nuancer til at se så godt ud at vores kæber falder til jorden, ligger der nemlig en primer makeup.

 

Urenheder i ansigtet

Her er der endnu en bonus ved det fantastiske primer makeup. Primer makeup er nemlig i stand til at reducere urenheder i ansigtet, og minimerer synligheden af rynker eller store porer.

Skulle det ske at du lider af en form for cystisk akne, anbefales det at spørge lægen først. Ikke nødvendigvis fordi at en primer makeup er farlig, men det er ikke sundt hvis en eller flere store bumser åbner sig som sår, og primer makeuppen bliver smurt ind i selve såret.

Primer makeup skal egentlig bruges på ren og tør, men her skal man selv vurdere hvad ”renligt” er. Som sagt så kan du godt bruge din primer makeup hvis du har nogle små bumser under huden der næsten ikke er synlige. Det samme gælder hvis du har hudorme rundt omkring.

Du skal blot gøre som du har gjort med anden makeup.

Læs også: Kan du sove med makeup?

 

Hvordan bruger jeg en primer makeup?

Hvis du undrer dig over hvorfor det hedder en ”primer” så giver det ganske god mening lige om et øjeblik. Ordet primer er i familie med ordet primær, så det er altså noget man gør og behandler først. Det er netop fordi det er noget du bruger for at gøre dit ansigt til det smukkeste lærred inden du bruger anden makeup som vi nævnte i starten.

Dog snyder ordets betydning lidt, da det absolut første du skal gøre er at rense din hud, og fugte det meget lidt med en ansigtscreme. Herefter benytter du din primer makeup – det er ligegyldigt om du bruger en vatroundel, lillefinger eller en teske, benyt hvad du finder lettest at håndtere.

Når din primer makeup er kommet på, skal du blot vente i et par minutter. Her kan du lige lytte til en god sang fra Selena Gomez eller Beyoncé, og så er du klar til at lægge den perfekte makeup til din hårfarve.

En primer makeup kan købes med farve i. Dette er utrolig smart da du derved er fri for at bruge en foundation.

En tommelfingerregel når man skal vælge den rette primer makeup er, at finde en der er en enkelt tone lysere end din egen hud. Derved sørger du for at få et fuldstændigt naturligt look.

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 5 (1 vote)