Hvad er en highlighter makeup? Det finder du svar på her

Hvad er en highlighter makeup? Highlighter makeup, er en betegnelse for makeup der er lysere end ansigtets andre nuancer. Man bruger highlighter for at fremhæve og løfte ansigtets form, og bruges ofte på både kindbenene, under øjenbrynet og på næsetippen.

Highlighter makeup kan både være lys foundation, concealer, lys øjenskygge eller en decideret highlighter.

Highlighter makeup er det nye sort lige nu, indenfor makeup. Man kan både få highlighter som en fast stift, man kan tegne på ansigtet, i flydende form som man kan smøre på ansigtet og som pulverform hvor man påfører det med en børste. Man kan bruge highlighter makeup til både hverdags makeup, og aften makeup, da man selv kan justere hvor tydeligt highlighteren skal være, og man kan udskifte den matte hverdagshighlighter med en highlighter med glimmer til aften makeup’en.

Læs også: Hvad er primer mascara?

Netop fordi at highlighter makeup er blevet så populært kan man købe det i næsten alle store dagligvarebutikker, ved matas, og endda i butikken normal. Highlighter makeup kan fås i alle prisklasser, og der er noget for enhver smag. De fås i mange forskellige nuancer, så man kan finde lige netop den farve der passer til den enkeltes hudtone, hvad enten man har en kold eller varm hudtone, findes der en farve til alle.

Hvordan skal man bruge det?

Rækkefølgen for hvordan man ligger sin makeup spiller en stor rolle for at opnå et smukt og naturligt look. Man skal starte med at ligge contour makeup – altså ligge de mørke skygger man har i ansigtet. Det er vigtigt at den mørke farve er naturlig til ens egen hudfarve, og altså ligger tæt op af ens hudfarve. Det vil som oftest være en mørkebrun farve, og den skal ligge i ansigtets naturlige skygger, som er; underkindbenet, hagen, under kæben, og oppe ved hårgrænsen, det er her de naturlige skygger falder i ansigtet.

Herefter ligger man sin highlighter makeup i de dele af ansigtet hvor der naturligt falder lys på, altså; det øverste af kindbenet, ved øjenbrynet og på næsen. Det givet et naturligt smukt look, og er med til at løfte ansigtet og fremhæver ansigtets naturlige skønhed.

Når man påfører sin highlighter makeup kan det både gøres med pensler til det flydende og halvfaste, børste til pudderformen og svampe til det flydende. Hvis man bruger disse redskaber til at påføre sin highlighter makeup med, er det vigtigt at man renser dem grundigt af før og efter, da man ellers kan risikere at få den forkerte farve, hvis det er mikset med rest makeup fra dagen før.

Læs også: Kan du sove med makeup?

Derfor kan alle bruge highlighter makeup

Det gode ved highlighter er, at man kan bruge det til alle hudtyper, da det ikke lukker porerne af som fx en foundation kan, men den ligger sig øverst på hudens overflade. Highlighter makeup kan som pulverform let børstes af igen, eller hvis det er smurt på som flydende form, renses af med en almindelig makeup fjerner.

Man skal være opmærksom på, at en highlighter i pudder/pulver form ikke holder så lang tid på huden, som hvis det var en flydende. Så hvis man bruger en highlighter som man børster på som en pudderform til dagligt, men man er træt af at den er væk når dagen er omme, kan man prøve at skifte over til en der er flydende i stedet.

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 4.5 (2 votes)