Glattebørste test – Hvad, hvorfor og hvilken får du svar på i denne guide

Glattebørste? Er det ikke bare en børste med en glattejern eller omvendt? Det er et ikke brugbar produkt men nok nærmere endnu en ting der er opfundet for at vi skal bruge penge?

Glattebørster der kom frem i slutningen af 2015 kan måske være det nye hår apparat for dig, eller ej. Det svar og de bedste produkter er, hvad vi prøver at belyse i denne test/guide, hvor du finder svarene på alle de spørgsmål som du må have omkring de nyere glattebørster.

Her på siden anbefaler vi disse 3 som gode modeller

HH Simonsen

brug HH Simonsen Gemie styler til håret

Pris: 399,- kr.

Dafni Original

brug dafni glattebørste anmeldelse

Pris: 1195,- kr.

Remington

køb den hurtige glattebørste til de travle morgener

pris: 399,- kr.

 

Hvad gør en glattebørste?

Glattebørsten giver dig den nemme/anderledes måde at glatte håret på (og børste håret på samme tid). Det er uanset om du har krøller, bølger, tykt eller tyndt hår. Fordelen og grunden til at denne opfindelse blev skabt, som så ikke er slået helt igennem endnu, er, at du har et hår apparatet der er nem at bruge og med den rigtige kvalitet, kan ordne dit hår nemt og hurtigt når du skal ud af døren, og ifølge producenterne på en bedre måde for hårets skyld.

En glattebørste skal dybest set være et hurtigere og bedre alternativ til et glattejern for dig.

 

Er glattebørsten nødvendig?

køb en glattebørste med dampEr en glattebørste need to have? Nej, for de bedste glattejern er lige så skånsomme som en glattebørste eftersigende er -og du opnår det samme ved at holde en børste foran et glattejern, hvis hele børste koncepten skal tages med i præmissen også.

Er en glattebørste nice to have? Ja det er den muligvis. Eftersigende er den mere skånsom mod dit hår, for den trækker ikke på samme måde i glatningen, men derimod ved at du får effekten af at rede håret.

Kan du bare bruge et glattejern og børste i stedet for? Ja selvfølgelig, for det virker og har virket i mange år. Det kræver bare den bedste børste og et glattejern i en god kvalitet som f.eks. en af de gode billige Babyliss glattejern eller det eksklusive GHD glattejern. Umiddelbart taler alt logik for, at du opnår et bedre resultat med et glattejern. Glattejern har været på markedet i mange år, og sådan har teknikken været optimeret hen imod bedste kvalitet i mange år. Glattebørsten har kun været på markedet i to år uden de mange års teknologiske erfaring som glattejerns teknikken.

Vil en glattebørste hjælpe med håret på samme måde som en børste og glattejern? Det er også et ja, for glattebørsten er netop skabt, så du nemt og hurtigt får det perfekte valg til helt samme smukke resultat, det er bare nemmere kun at bruge en hånd end to. Om det ene eller andet er bedre kan være svært at sige, for i bund og grund ender det altid ud med at være en smagssag om det ene eller andet beskytter bedre og ikke mindst, giver det samme eller bedre resultat – Selv Mascha Vang har bedømt typen som du kan se her.

 

Er der forskel på glattebørster?

Ligesom med de bedste krøllejern, glattejern, hårtørrere og andre produkter, så er der selvfølgelig også forskel på kvaliteten af de forskellige børster.

Et GHD glattejern kan de fleste nok blive enige om, er bedre end de fleste andre stylers, men du betaler også for den forskel. Det samme gør sig selvfølgelig også gældende indenfor glattebørster. Den originale Dafni glattebørste giver et bedre resultat end en af de billigere uorginale børster.

Den originale børste giver et bedre produkt i konstruktion og detajler. Du får et produkt hvor f.eks. piggene er placeret strategisk til at opnå det helt rigtige resultat på hurtigst mulige måde. Her virker det ofte lidt mere tilfældigt på de billige modeller, hvor børsten ikke altid glider uhæmmet gennem håret og som sådan ikke rigtig glatter.

Her er det selvfølgelig konstruktionen og materialerne der gør forskellen. En Dafni børste er lavet af speciel varme afvisende plast og keramisk område så du får en skånsom glatning ligesom med et godt glattejern. Modellerne i den dårlige kvalitet bruger ofte silikonedupper på piggene, og hvis disse brækker af hvilket de kan over tid, så har du varmelegemet i direkte kontakt med dit hår og hovedbund. Derudover, så er de dårlige ikke særlig godt beskyttet med varmeisolerende materiale, så de bliver umulige at holde på med hånden nu varmen bliver for høj.

Varmelegemet i børsten er det afgørende for, om du beskytter håret og samtidig opnår den gode glatning på hurtigste og bedste måde. Her gør du dig selv en tjeneste ved ikke at spare lidt penge og købe et dårlig produkt. For at beskytte håret bedst muligt skal du kunne glatte håret hurtigt og nemt. Det gør du bedst med en styler der har en konstant temperatur, hvilket kun kvalitets stylerne giver dig som de tre forskellige modeller her.

 

HH Simonsen glattebørste GM 2950 – Sølv edt.

køb en god glattebørste i kvalitetPris: 399,- kr. (sort model 349,- kr.)

Forhandler: Fashiongirk.dk (Coolshop for sort model)

Med denne Gemei glattebørste får du et fint produkt, hvor detajlerne er i orden og  du opnår fordelen ved at bruge børsten og glattejernet i et. Håndtaget og brugen er ganske behagelig og ergonomisk, samtidig med, at du ikke skal bakse hverken med 2 arme eller et tungt produkt, da den kun vejer omkring 340 gram.

Børsten glatter ikke på samme måde som et GHD Platinum glattejern, men dog får du et forbavsende glat og flot hår men denne Gemei model fra HH Simonsen. Ifølge producenten vil denne glattebørste komme igennem dit hår 5 gange hurtigere end et standard glattejern.

Du opnår også en bedre beskyttelse af håret end standard stylers ifølge producenten. Børsten vil nemlig glide nemmere igennem dit hår. Børsten river, slider og stresser ikke på samme måde, som teknikken gør på glattejernet med sine varmeplader.

Det store fordel ved at købe denne model frem for et standard glattejern er netop beskyttelse, og så det faktum at du reder dit hår samtidig. En ekstra bonus med denne type er, at du også får stimuleret hovedbundens blodcirkulation ved at du masserer med børsten.

Specifikationer:

 • Velegnet til alle hårtyper
 • Modvirker krus
 • Ergonomisk design
 • Masserer hovedbunden
 • Anti-skoldning materialer
 • Temperaturindstillinger: Min. 170 til max. 230 grader
 • Vægt: 350 gram
 • 3 meter ledning
 • Længde: 27 cm.
 • Børstehoved: 12x5x7 cm.

 

 

Dafni Hair Straightening ceramic brush glattebørste

glattebørste bedst i testPris: 1195,- kr.

Forhandler: Beautycos

Dafni er den originale glattebørste der er opbygget som en traditionel hårbørste. Det er en af de dyreste modeller, med du får også kvalitet hvor bund og pigge er omgivet af keramisk materiale til opvarmning.

Fordelen ved denne model der er en af topmodellerne er, at håret glider nemt gennem den varme børste og glatter dit hår uden at der kommer knæk. Det kan ske ret ofte med et almindeligt glattejern. Hurtig og konstant opvarmning med en temperatur på 185 grader og selvfølgelig keramisk overflade.

Teknikken i Dafni er ikke anderledes end f.eks. HH Simonsen eller Babyliss, for du giver håret varmepåvirkning fra flere sider, som giver dig den hurtigere glatning. Piggene er dog lidt anderledes end andre modeller, for her er det yderste lavet af plast som ikke bliver opvarmet, hvilket giver dig en større mulighed for at rede håret helt ind til hovedbunden.

Om du skal købe Dafni i forhold til de andre modeller er mere eller mindre en smagssag. Du får den originale glattebørste som er testet og vejet god, hvorimod mange andre der har kopieret, måske ikke giver dig den helt samme ydelse. Her skal du selvfølgelig gøre op med dig selv om det er prisen værd.

Specifikationer:

 • Den originale glattebørste
 • Velegnet til alle hårtyper
 • Nem og ergonomisk
 • Opvarmning på under 1 minut
 • Keramisk belægning
 • Varmeresistent plastik på bagsiden
 • 400 Watt
 • 2,2 meter ledning

 

 

Remington CB7400 E51 glattebørste

remington og apalus glattebørstePris: 399,- kr.

Forhandler: Coop

Remington er kendt for elektriske hårapparater og efter Dafni lancerer deres originale glattebørste, så er Babyliss, Revlon, GHD helt ligesom Remington, selvfølgelig også på markedet med en eller flere modeller.

Remington har skabt Remington Straight Brush, som er deres model til at opnå et glat hår nemt, hurtigt og sikkert.

Du får en glattebørste der er varm på 30 sekunder, og selvfølgelig kommer med antistatiskbelægning og keramiske børstehår, så du slipper for krus og minimerer statisk elektricitet.

Modellen er til alle hårtyper, hvad end det er krøllet, bølget, tykt eller tyndt hår. Iigesom med Dafni og HH Simonsen modellerne, er spidserne på Remington børsten ikke af varmeledet materiale, så du slipper for at brænde hovedbunden.

En god model der nok ikke adskiller sig meget fra HH Simonsen udover at opvarmningen er hurtigere, men så er ledningen desværre kun i standardmål på 1,8 meter hvilket er irriterende. Materialet og varmestyringen er lidt anderledes end Dafni modellen, men denne børste vil ligesom de andre viste, kunne glatte dit hår ganske fint og absolut et godt bud hvis du vil have en ny glattebørste.

Specifikation:

 • Velegnet til alle hårtyper
 • Innovativt design
 • Keramisk og antistatisk belægning
 • Kolde børstespidser
 • 3 varmeindstillinger (15, 190, 230 grader)
 • Opvarmningtids på 30 sekunder
 • Auto sluk efter 60 minutters inaktivitet
 • Ledning på 1,8 meter
 • Vægte: 448 gram
 • 3 års garanti

 

Hvordan du bruger en glattebørste?

Det kræver ikke så meget at bruge en glattebørste, men dog skal du være opmærksom på, at håret ikke skal være vådt, da de viste modeller kun er beregnet til tørt brug(helt ligesom med et glattejern). Derudover, så skal du igennem håret med kam/børste inden du bruger glattebørsten, hvis du vil opnå bedste resultat også selvom det kan lyde lidt tosset.

Sådan bruger du en glattebørste:

 • Sørg for at håret er tørt og redt igennem.
 • Rengør din glattebørste inden du går i gang, for den skal være ren når den bliver brugt i et rent hår logisk nok.
 • Hold on/off knappen inde på din glattebørste så den bliver tændt.
 • Indstil temperaturen på knapperne +/- der sidder på siden af børsten – Vel og mærke hvis der er forskellige varmeindstillinger på din model.
 • Når børsten er varmet op enten efter 30 eller 60 sekunder, så børster du stille og roligt igennem dit hår fra rod til spids i lange træk.
 • Når du er igennem hele håret, så sluk glattebørsten frem for at lade autosluk gøre det.

 

Forskellen mellem glattejern og glattebørste?

Hvis du ejer et godt glattejern, så er det logisk nok at spørge, om der overhovedet er nogen forskel. Her må svaret vel være, ja og nej. Glattejern/fladjern har eksisteret i efterhånden evigheder, og er som sådan, videreudviklet til at være i top stand. Det samme kan man ikke sige om et hår apparat der kun har eksisteret i et par år, og som sådan, ikke vil have haft teknologiske udvikling.

Glattejernet fungerer på den måde at du klemmer håret sammen og tilføjer varme via de keramiske plader med sensorer der fordeler varmen, som du så trækker henover håret.

Glattebørsten fungerer på den måde at du redder håret ud. Det gør, at du skåner håret for slid og stress i forhold til glattejernet der bliver trukket henover håret.

 

Er en ny glattebørste et bedre valg?

Om du skal købe en ny glattebørste eller fortsætte med et glattejern er en personlig vurdering. Glattejerns teknologi er bedre, men der kommer flere og flere modeller på markedet indenfor glattebørster, og mon ikke med tiden at de fleste faktisk finder børsten bedre, hurtigere og nemmere at bruge – For som vist her, så er det ret nemt, hurtigt og giver gode resultater trods alt.

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 5 (2 votes)