Fodpleje – Hvorfor fodterapi og hvordan får du velplejet fødder?

Dine fødder bærer dig hele dagen uge ind og uge ud. Det kræver selvfølgelig, at dine fødder bliver tilset med god pleje.

Fodpleje og fodterapi er mere eller mindre det samme, men med fodterapi menes der, at fodplejen bliver udført af professionelle indenfor fødder og negle. Det kan være en autoriseret klinik i Aalborg, Odense som i Roskilde der giver fodpleje og hvor du får behandling af en fodterapeut.

 

Hvorfor fodterapi?

Du skal selvfølgelig selv give dine fødder regelmæssig pleje, og her undrer du dig måske over, hvorfor du dog skulle bruge en fodterapeut.

Dårlig pleje af fødderne kan give problemer, og hvorfor ikke forebygge at det skulle opstå frem for at afhjælpe. Derudover, så kan en fodterapeut være med at gøre hverdagen lettere ved behandling af eksisterende problemer som revnede hæle, nedgroede negle, svamp, ligtorne eller måske problemer med hård hud.

En professionel vedligeholdelse og pleje af dine fødder og negle, er hvorfor du skal bruge en fagmand. For det er nemlig det gode supplement til vedligeholdelse af dine fødder, som du selv gør på daglig basis.

Læs også: Philips Lumea Comfort til at fjerne hår

 

Hvordan du giver fodpleje?

En professionel der kan ordne dine fødder ikke bare for skønheden, men også for vedligeholdelse og velvære er det smarte valg at tage fra tid til anden. Men du skal selvfølgelig også pleje dine fødder selv på daglig basis.

Her skal du bruge forskellige hjælpemidler når du giver fødderne den store pedicure. Her er de almindelige redskaber som neglefil, neglesaks, creme og en elektroniske fodfil med diamantkrystaller, næsten uundværlige.

En pedicure hvor fødderne får den helt store tur, er selvfølgelig ikke noget, som du skal gøre på daglig basis. De daglige ting som du skal gøre for at give fødderne de optimale forhold, er små daglige vaner der tager ekstra tid i hverdagen.

  • Tør mellem tæerne: Den klassiske ”fodfejl” som nok er mest udbredt blandt mænd, men dog også opleves ved mange kvinder er, at der ikke bliver tørret godt nok imellem tæerne efter bad. Hvis ikke dine fødder er helt tørre, kan der opstå hudsvamp der trives godt i fugtige omgivelser som lukkede sko og nylonstrømper.
  • Rene & tørre strømper: Ligesom gode sko er vigtige for føddernes velvære, så har strømper også en indflydelse på plejen af fødderne. Strømper må ikke stramme så blodomløbet lukkes, men i forhold til fodplejen, så husk at nylon og andet kunstof ikke giver dine fødder mulighed for at ånde. Det kan gøre fødderne fugtige og afgive svedlugt. Du kan med fordel bruge strømper i naturmaterialer til at afhjælpe, og så husk at skifte strømper hvis de bliver fugtige eller våde.
  • Klip neglene lige: Hvis du klipper dine negle skrå frem for at klippe dem lige over, kan du risikerer at få nedgroede negle. Det er ganske ubehageligt hvis der bliver dannet betændelse i siden af neglene. Her er en statsautoriseret fodterapeut absolut nødvendigt.
  • Fjern hård hud: Hvis du lider af hård hud eller ligtorne, så skyldes det ofte forkert belastning på fødderne fra skoen. Udover du skal undersøge om fodtøjet er blevet for slidt og trænger til udskiftning, så brug en god fodfil der fjerner hård hud. Ligtorne skal ikke slibes væk, men dræbes med salve som kommer via et ligtorne plaster fra apoteket.
  • Brug fugtighedscreme: Brug en god plejede creme til de tørre fødder, som dog ikke skal bruges mellem tæerne, især ikke hvis du er den person, der ofte glemmer at tørre mellem tæerne grundigt efter bad.
  • Styrk musklerne: Fodens muskulatur kræver også pleje, og her kan du med fordel bruge yoga øvelser til både fødder og tæer.

Find inspiration i denne video til hvordan du plejer dine fødder hver dag:

Fandt du svar/inspiration på det søgte?
Sending
User Rating 5 (1 vote)